Social Icons

2012 m. lapkričio 18 d., sekmadienis

Studento paskola Swedbanko pasiūlymas

studento paskola
Kodėl verta rinktis „Swedbank"?
  • Valstybės remiamos paskolos sutarties sudarymas yra nemokamas. 
  • Paskola / jos dalis išmokama sutarties pasirašymo dieną. 
  • Mažiausias sutarties sąlygų keitimo mokestis. 
Svarbi informacija. Pagal šiuo metu galiojančius teisės aktus kreditai palūkanas už paskolas studijų kainai apmokėti arba dalinėms studijoms užsienyje studijų metu apmoka valstybė, taigi studijų metu iš tavo studentiško kasdienio biudžeto paskolų palūkanoms dengti nereikės skirti nei lito.

1 žingsnis. Iki 2012.09.28 dienos Valstybinio studijų fondo tinklapyje www.vsf.lt pateik prašymą valstybės remiamai paskolai gauti.
2 žingsnis. 2012.10.17 valstybinis studijų fondas paskelbs studentų, galinčių gauti valstybės remiamą paskolą sąrašą.
3 žingnsis. Jei fondas įtrauks tave į paskolos gavėjų sąrašą ateik į artimiausią „Swedbank“ padalinį ir užpildyk paraišką bei pasirašyk paskolos sutartį. Sutartį pasirašyti gali 2012.10.18 – 2012.11.15 dienomis.

Nepamiršk atsinešti savo paso arba asmens tapatybės kortelės! Tais atvejais, kai paskolos sutartį pasirašo studento įgaliotasis asmuo, būtina pateikti ir įgaliojimą pasirašyti sutartį.

Nežinai, kaip reikės grąžinti studento paskolą?

Studijų metais
  • Už paskolą gyvenimo išlaidoms, kiekvieną mėnesį, pradedant nuo paskolos suteikimo dienos, mokėsi tik palūkanas, kurias sudaro už praėjusį mėnesį mokėtina palūkanų suma, skaičiuojama nuo išmokėtos ir negrąžintos paskolos sumos; palūkanos bus nurašomos iš tavo sąskaitos kartą per mėnesį, paskolos sutartyje nustatytą mokėjimo dieną.
  • Už paskolą studijų kainai sumokėti arba dalinėms studijoms užsienyje nemokėsi nieko, nes valstybė sumoka palūkanas studijų metu.
12 mėn. po studijų baigimo / nutrūkimo
  • Kiekvieną mėnesį, pradedant nuo paskolos suteikimo dienos, mokėsi tik palūkanas, kurias sudaro už praėjusį mėnesį mokėtina palūkanų suma, skaičiuojama nuo išmokėtos ir negrąžintos paskolos sumos; palūkanos bus nurašomos iš tavo sąskaitos kartą per mėnesį, paskolos sutartyje nustatytą mokėjimo dieną.
Praėjus 12 mėnesių po studijų baigimo / nutrūkimo
  • Paskolą reikės grąžinti per 15 metų laikotarpį.
  • Paskola grąžinama mokant kas mėnesį mažėjančias įmokas (linijiniu metodu). Taupydami tavo laiką, reikiamo dydžio įmokas ir palūkanas nurašysime iš tavo sąskaitos kartą per mėnesį, paskolos sutartyje nustatytą mokėjimo dieną.
Naudingi pavyzdžiai, kaip reikės grąžinti studento paskola:
  • Lukas baigė studijas, kurioms skolinosi
    Abiturientas Lukas įstojo studijuoti verslo vadybos ir administravimo. Šių studijų įmokai sumokėti jis gavo valstybės remiamą paskolą. Visą studijų laikotarpį už Luką palūkanas mokėjo valstybė, o gavęs bakalauro diplomą, Lukas metus už paskolą mokėjo tik palūkanas. Tik praėjus metams po studijų baigimo jis pradėjo grąžinti paskolą, kurią privaloma grąžinti per 15 metų.
  • Rasa pakeitė studijų programą, kuriai skolinosi
    Abiturientė Rasa taip pat įstojo studijuoti verslo vadybos ir administravimo, o šių studijų įmokai sumokėti gavo valstybės remiamą paskolą. Tačiau, baigusi pirmąjį kursą, nutarė pakeisti pasirinktą studijų programą ekonomikos studijomis. Valstybės remiama paskola buvo skirta vadybos studijoms finansuoti, todėl Rasa, pakeitusi studijų programą, 12 mėnesių už gautą paskolą mokėjo tik palūkanas, o praėjus šiam laikotarpiui, turėjo pradėti grąžinti paskolą (nors tebestudijavo ekonomiką). Paskolą privaloma grąžinti per 15 metų.
  • Mantas paėmė akademinių atostogų
    Mantas taip pat įstojo studijuoti verslo vadybos ir administravimo. Šių studijų įmokai sumokėti jis gavo valstybės remiamą paskolą, tačiau po metų nutarė paimti akademinių atostogų. Jų metu Mantui pačiam teko mokėti palūkanas už gautą paskolą. Valstybė apmoka palūkanas tik studijų metu, ir tik už paskolas studijų kainai ar dalinėms studijoms užsienyje.