Social Icons

2012 m. lapkričio 20 d., antradienis

Studento paskola DNB banke su lengvatomis

studento paskolos
Norint gauti valstybės remiamą kreditą studentai visų pirma turėtų užpildyti prašymą Valstybinio mokslo ir studijų fondo internetiniame puslapyje www.vmsfondas.lt (puslapyje taip pat skelbiamos tikslios paraiškų priėmimo pradžios ir pabaigos datos). Peržiūrėjęs gautus prašymus, Fondas sudarys ir paskelbs studentų, turinčių teisę į lengvatines paskolas, sąrašą. Tuomet per 20 dienų darbo dienų kviečiame ateiti į bet kurį DNB banko padalinį ir sudaryti paskolos sutartį.


Pateikiant paraišką lengvatiniam kreditui studijoms, pragyvenimo išlaidoms ar dalinėms studijoms užsienyje apmokėti reikia:

  • užpildyti ir pasirašyti banko paraišką;
  • pateikti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą (jei kredito sutartį pasirašo įgaliotas asmuo, bankui reikia pateikti teisės aktų nustatyta tvarka patvirtintą įgaliojimą pasirašyti sutartį).
Kredito dydis priklauso nuo pasirinktos studijų krypties ir, žinoma, kiekvieno studento poreikio. DNB banke studentai gali imti lengvatinę paskolą ne tik studijoms, bet ir gyvenimo išlaidoms bei dalinėms studijoms užsienyje apmokėti. 

Studento kreditai suteikiami: studijoms, pragyvenimo išlaidoms, ar dalinėms studijoms užsienyje apmokėti teikiami laikotarpiui iki 15 metų. DNB banke kreditą paėmęs studentas gali grąžinti visą paskolą ar jos dalį anksčiau sutartyje numatyto termino be jokių papildomų mokesčių.

Studentiška paskola pradedama grąžinti praėjus vieneriems metams po studijų baigimo, o palūkanos už suteiktą kreditą mokamos nuo suteikimo dienos. 

Siūlau visiems, kas studijuoja kolegijose, ar universitetuose imti studento paskolą.